Ulrike Liisberg
Instituttleder for helsefag
Ulrike er instituttleder for helsefag og har tidligere hatt programansvar for ernæring og medisin grunnfag på Oslo Nye Høyskole. Hun er utdannet innen biologi og ernæring og har tatt en doktorgrad der hun undersøkte hvordan sammensetningen av kostholdet påvirker utvikling av overvekt og diabetes type 2.
Bakgrunn
Ulrike er utdannet fra Universitetet i Bergen med en bachelorgrad i biologi og en mastergrad i human ernæring. Videre tok hun en doktorgrad innen ernæring ved Københavns Universitet.
Jobber med
Som instituttleder har Ulrike ansvar for den daglige driften og ledelsen av institutt for helsefag. Dette innebærer fagutvikling og revisjon, kvalitetsarbeid og strategisk arbeid. Hun er også del av ledergruppen på høyskolen.
Forskning
Ulrike har tatt en doktorgrad og forsket innen pre-klinisk forskning der effekter av ulike dietter ble undersøkt. Doktorgraden var del av et større internasjonalt prosjekt. Hun er også involvert i evaluering av Matjungelen, et kostholdstiltak rettet mot SFO/AKS, og er med i forskningsgruppen for ernæring.
Utvalgte publikasjoner
The protein source determines the potential of high protein diets to attenuate obesity development in C57BL/6J mice. Lenke: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27386160
Intake of a Western diet containing cod instead of pork alters fatty acid composition in tissue phospholipids and attenuates obesity and hepatic lipid accumulation in mice. Lenke: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27155918
The Impact of Different Animal-Derived Protein Sources on Adiposity and Glucose Homeostasis during Ad Libitum Feeding and Energy Restriction in Already Obese Mice. Lenke: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31126082
Indomethacin treatment prevents high fat diet-induced obesity and insulin resistance but not glucose intolerance in C57BL/6J mice. Lenke: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24742673
Isolation and differentiation of stromal vascular cells to beige/brite cells. Lenke: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23568137